A hajápolás legfontosabb szabálya: fő a természetesség

1358
HOZZÁSZÓLÁS:

Elsősorban nőknél, de napjainkban nem ritkán férfiaknál is előfordul a haj sütővassal való bodorítása, mesterséges hullámosítása. Ez a módszer előbb-utóbb tönkreteszi a hajat. A természetellenes hőhatás következtében a hajszál kiszárad, fokozatosan elveszti rugalmasságát, és töredezni fog. Gyermek lányoknak különösen káros a haját „kisütni”, nem szólva arról, hogy alkalmasint kisöregeket csinálunk belőlük.

Természetes hajápolás

A legjobb, ha a gyerekek a lehető legtöbbet járnak hajadonfőtt, mert ez elősegíti a fejbőr szellőzését és a haj erősödését. A legjobb „sampon” gyermekek és felnőttek számára egyaránt a tojássárgája. Jótékony hatása abban nyilvánul meg, hogy mint teljesen természetes anyag, nem támadja meg, hanem nyugtatja, mintegy táplálja a fejbőrt.

Amellett, hogy minden piszkot levisz, szép fényt és rugalmasságot ad a hajnak. Először dörzsöljük be a fejet tojássárgájával, majd amikor az a fejbőrre rászáradt, folyamatosan mossuk kevéske vízzel, mindaddig, míg a tojássárgája fölhabzik. Ekkor mind a tíz ujjunkat kimerevítve, ahogy a macska tartja a karmait, végezzünk vakaró mozgásokat a fejbőrön.

Aztán bő, enyhén ecetes vagy citromos vízzel alaposan öblítsük át a hajat és a fejbőrt. (10 liter langyos vízbe csavarjuk bele egy teljes citrom levét, vagy tegyünk bele egy nagy kanál ecetet.) A különféle hajszárító eszközök a káoszban élő, rohanó ember találmányai. Mind az otthonokban használatos kézi szárítók, mind a fodrászüzletekben, szépségszalonokban vagy uszodákban található hajszárító burák használata természetellenes, mert mindenfajta mesterséges hajszárítás csak rontja a haj anyagait.

A forró levegő tönkreteszi a hajszálakat!

Ezért hajmosás után a hajat száraz törülközővel alaposan és több alkalommal töröljük át, majd szobahőmérsékleten szárítsuk meg. Akinek erre nincs ideje, az jobban jár, ha elhalasztja hajának és fejbőrének megmosását. A haj szárítására a 20-30 °C-os hőmérséklet a legmegfelelőbb.

A lényeg az, hogy mindig „természetes levegőn” szárítsuk a hajat. Közben alkalmazzunk többszöri átkefélést. Olyan módon szárítsuk a hajunkat, ahogy a madarak a tollazatukat; szép lassan, mechanikai ingerek (fésülés, kefélés, hajba túrás stb.) alkalmazásával. A madarak a mechanikai ingerlést csőrükkel végzik el, amely egy kétszálú fésűnek is tekinthető. A lassú, türelmes szárítgatás eredménye a lazán, az eredeti állapotnak megfelelően álló hajzat.

1358
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

23550

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]