Milyen hajápoló szereket használhatunk, és hogyan kell alkalmazni őket?

1046
HOZZÁSZÓLÁS:

A hajápoló szerek választéka ma már óriási. Lehet „kísérletezni”, akárcsak a samponokkal. Mindenki, akinek haj- vagy fejbőrproblémája van, megtalálhatja a neki megfelelőt. Egy kezelés még nem hoz biztos eredményt! Ahhoz, hogy eldönthessük, kinek mi használ, legalább egy flakonnal el kell használni.hajtoredezettseg-04

Milyen hajápoló szereket alkalmazhatunk?

A hajápoló szereket az alábbi csoportokba sorolhatjuk:

  • öblítők,
  • balzsamok,
  • pakolókrémek,
  • hajcseppek, szeszes bedörzsölök.

A hajöblítők száraz vagy dauerolt, szőkített hajra készülnek. Hatásukra a sprőd haj puhábbá, fényessé, könnyen kibonthatóvá válik. Adalékanyagaik táplálják a hajat. Minden mosás után alkalmazhatók.

Felhasználásuk: a flakonból kb. 1 evőkanálnyit kis edénybe öntünk, kevés meleg vízzel elegyítjük, majd a mosás után jól megtörölt hajra öntjük. Egyenletesen elosztjuk, majd 2-3 perces hatóidő után kiöblítjük.

A balzsamok intenzívebb hatásúak, koncentrált hatóanyagokat tartalmaznak. A haj ápolásán kívül a fejbőr ápolására is alkalmasak. Kaphatóak nálunk száraz hajra és fejbőrre, valamint zsíros és korpás.fejbőrre valók is.

Alkalmazásuk hajra: a flakonból egy gyűszűnyit a tenyerünkbe öntünk, és jól elosztva a hajvégekbe dörzsöljük. Ha keveset használunk belőle, nem fontos kiöblíteni. A hajat lággyá, könnyen kibonthatóvá teszi.

Fejbőr ápolására kb. 1 evőkanálnyi mennyiséget vegyünk. Osszuk el a fejen, a bőrön, és alaposan masszírozzuk be. A hatóidő 5-10 perc. Ezután alaposan öblítsük ki a hajból, mert ha rajta marad, fénytelen, tapadós lesz tőle.

Hatóanyagaik: növényi kivonatok, A-, F-, C-vitaminok, ásványi anyagok, zsírok, olajok. Minden mosás után alkalmazhatók.

A pakolókrémekből leginkább száraz hajra és fejbőrre valót lehet kapni. Töménységük és intenzitásuk miatt elegendő havonta egyszer alkalmazni őket. Felhasználásuk: mosás után a krémből egy diónyit egyenletesen elosztunk a vizes fejen. Nylonsapkával, törülközővel párakötést készítünk. A hatóidő 10-15 perc. Ha közben a pakolást át is melegítjük, például kézi szárítóval, a hatás intenzívebb. A haj puha és fényes lesz, s könnyen kibonthatóvá válik. Hatóanyagai: protein, koleszterin.

A hajcseppek, szeszek választéka is igen nagy. Közülük kerülnek ki a legújabb, hajhullást, kopaszodást megelőző készítmények. Általában gyenge alkoholos oldatban növényi hatóanyagot, haj- és bőrtápláló vitaminokat, ásványi, kémiai elemeket tartalmaznak.

Alkalmazásuk egységes. A fej minden részén gondosan elosztjuk, a bőrbe alaposan bemasszírozzuk; kiöblíteni a hajból nem kell. Különböző gyakorisággal kell őket alkalmazni: másnaponként, hetenként vagy csak tíznaponként a rendes fejmosás után.

A szeszbedörzsöléssel, masszírozással elősegítjük a hatóanyagok felszívódását. Az alkohol serkenti a vérkeringést, fertőtleníti és összehúzza a bőrt. A masszírozást legalább 5 percig végezzük! Ezalatt az alkohol elpárolog, a hatóanyagok felszívódnak, a vérkeringés és a hajszálak tápanyagfelvétele fokozódik.

1046
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

11648
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]