Így ápolja hosszú haját nyáron!

1327
HOZZÁSZÓLÁS:

A nyár szokatlanul nagy megterhelést jelent a hajnak. A napsugárzás, a szél, a sós és a klóros víz, illetve a gyakori hajmosás mind erősen igénybe veszi a hajat. A védelemre és a gondos ápolásra ilyenkor különösen nagy szükség van, hogy minél tovább megőrizhessük hosszú hajunk egészségét és szépségét.

  • A nyaralás előtt egy hényari-hajapolasttel már semmiféleképpen se festessük és ne is daueroltassuk be a hajunkat.
  • A hosszú hajat jobban károsítja a nap és a víz, ezt mindenképpen vegyük figyelembe, és óvjuk fokozottan ezektől a hatásoktól is hosszú tincseinket.
  • A túl sok víz nem tesz jót a hajnak, mert csak megduzzad és elveszti minden rugalmasságát. A haj ilyenkor érzékenyen reagál a fésülésre és minden más mechanikus hatásra. Az agresszív samponok csak még jobban kilúgozzák. A legjobbak a gyengéd babasamponok és a napozás utáni samponok, amelyek kíméletesen tisztítanak, és nem mossák ki a zsírt a hajból.
  • Fontos, hogy helyesen mossuk a ‘hajunkat. Először vizezzük be a hajat, öntsünk egy kevés sampont a tenyerünkbe, majd hígítsuk fel egy kevés vízzel. Hajmosás közben hajunkat inkább lógassuk, ne tornyosítsuk fel a fejünk tetejére, mert összecsomósodhat. Mossuk meg óvatosan a hajvégeket, majd nagyon alaposan öblítsük ki. Az elégtelen öblítés következtében gyakran marad sampon hajban, ettől aztán a haj gyakran szürkén és vigasztalanul lóg. A hajmosás után használjunk hajbalzsamot, ez ugyanis megkönnyíti a fésülést.
  • Hetente egyszer szakítsunk időt az alaposabb hajápolásra is. Hogy mi a legideálisabb számunkra, az hajunk típusától függ. A finomabb hajat könnyebb ápolószerekkel kényeztethetjük, melyeket nem kell kimosni a hajból –habpakolás, hidratáló pakolások stb. A vastagabb szálú haj több ápolóanyagot és zsiradékot igényel. A nagyon erős haj ápolására alkalmazhatunk olajpakolást: öt evőkanál búzacsíra olajat keverjünk el öt evőkanál citromlével. Vigyük fel, majd jó alaposan masszírozzuk be. Tíz perc múlva alaposan öblítsük le a hajunkat.
  • Ha a hajszálak töredezettek és rojtos a végük, akkor az azt jelenti, hogy a külső pikkelyréteg már károsodott. Azt is vegyük figyelmeztetésnek, ha a hajszálak végén fehér kis pontocska jelenik meg. Legfőbb ideje, hogy tegyünk valamit. A hajvégápolók még javíthatnak valamit a helyzeten. A legjobb megoldás persze a töredezett hajvégek levágása. Ettől ugyanis sokkal ápoltabban néz ki a haj, és a hajszál sem töredezik tovább. Ilyenkor vehetjük igazán hasznát a hajvégápolónak. Kerüljünk mindent, ami a hajat károsíthatja – dörzsölés, fésülés, túl szoros copf.
  • Fürdés közben is sok egyéb kellemetlen hatás érheti hajunkat: a sós víz kiszívja belőle a nedvességet, a klóros víz a zsírt, a mésztartalmú víz pedig tompává teszi. Citromos öblítéssel visszaszerezhetjük hajunk fényét. Tegyünk egy-két csepp citromot az öblítővízbe, oszlassuk el hajunkon egyenletesen, hagyjuk rövid ideig hatni, majd öblítsük le jó alaposan. A kiszáradt hajon tojáspakolással is segíthetünk. Masszírozzunk be egy tojás sárgáját a hajba, hagyjuk rövid ideig rajta, majd alaposan öblítsük le. Ha az egész napot a strandon töltjük, hajolajjal védhetjük és ápolhatjuk a hajunkat. Kenjük be reggel, csináljunk magunknak valami vidám frizurát – pl.: kis copfokat csavarjunk csigákba, és rögzítsük a fejünk tetején -, vagy kössük be olajos hajunkat fejkendővel, este pedig öblítsük ki az olajat. Napfürdő vagy fürdőzés után mindig öblítsük le hajunkat szénsavmentes ásványvízzel. Ez eltávolítja ugyanis a mész-, a klór- és a sómaradványokat.
  • A hajnak is szüksége van a nap sugarai elleni védelemre. Az UV sugarak ugyanis roncsolják a hajban lévő festékanyagokat, és a haj több fontos alkotórészére romboló hatással vannak. A haj kiszárad, megtöredezik és egyes helyeken kifakul a színe. A tengervíz csak fokozza ezt a hatást. Ha egy kicsit kifakul a szőke haj, bizonyos ideig jól néz ki. De ez sem változtat azon a tényen, hogy nem tesz jót a hajnak, legfőképpen akkor nem, ha már korábban sem volt teljesen egészséges. Nyáron és téli sportok űzése közben ezért UV szűrővel ellátott hajformázókra van szükségünk. Ha hosszasan tartózkodunk a napon, akkor a hajunkat sapkával vagy fejkendővel védjük.
1327
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39392
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]