Miért jótékony a kukoricacsíra-olaj a zsíros hajra?

1319
HOZZÁSZÓLÁS:

Elsősorban a hidegen sajtolt növényi olajok hatnak kedvezően az erősen zsíros fejbőrre. A hőkezeléssel készített olajok zsírsavai hasonlóan viselkednek szervezetünkben, mint a telített zsírsavak.

A kukoricacsíra-olaj kedvező hatásai

Mindenkinek ajánlható a kukoricacsíra-olaj, amelyet a kukorica csírájából hidegen sajtolnak ki. A csírában levő telítetlen zsírsavak (olajsav, linolénsav, linolsav) kedvezően hatnak a fejbőr állapotára és a hajzat anyagára.

Míg az iparszerű feldolgozás során az olajos magot hőhatás éri, és emiatt pörkanyagok jutnak a szervezetbe, valamint a magok vitamintartalma is csökken, addig a csíraolaj hideg úton történő préselése érintetlenül megőrzi a biológiai anyagokat. A kukoricacsíra-olaj legfőbb értéke A- és E-vitamin-tartalmában rejlik, továbbá abban, hogy rendszeres fogyasztása nagymértékben elősegíti a vérzsírszint csökkentését – telítetlen zsírsavai révén.

A kukoricacsíra-olaj fogyasztása a haj állományán kívül jótékonyan hat a szervezet teljesítőképességére és az általános közérzetre. A benne levő A-vitamin bársonyossá teszi a hajat, javítja a látást, fokozza a szexuális mirigyek működését és széppé, rugalmassá teszi a bőrt. Általános egészségvédő hatása abban nyilvánul meg, hogy kitűnő állapotban tartja a szervezet nyálkahártyáit, így azon nem tudnak megtelepedni a kórokozó baktériumok.

A fejbőr erős zsírosodásával küszködőknek a kukoricacsíra-olajon kívül bátran ajánlható a tökmagolaj is. A kúra ideje alatt törekedni kell a gyümölcsök és zöldségfélék bőséges fogyasztására.

Általában a margarinok is sok telítetlen zsírsavat tartalmaznak. „Hála” a magyar élelmiszeriparnak, az utóbbi időben megjelentek olyan margarinfajták is, amelyekben állati eredetű zsiradék is van. A zsíros hajúak ezeket a margarinokat szigorúan zárják ki étrendjükből! (A gyártó cég a csomagoláson feltünteti: „állati zsiradékot tartalmaz”.) Nem árt tudni, hogy egyes margarinfélékhez állati eredetű faggyút adagolnak.

1319
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

39392
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]